IJsland zomer

Afgelopen zomer ben ik met een fotografiereis naar IJsland geweest. In 2018 was ik er ook al eens geweest, toen was het al bijna winter. Het was leuk om het land onder heel andere omstandigheden te zien. Dit keer geen regen en of sneeuw maar groene heuvels, vaak bedekt met eindeloze velden lupines. Ook geen noorderlicht dit keer, domweg omdat de zon niet in de zomer niet onder gaat.

De reis deed ik met fotografie-reizen.nl, lekker makkelijk dus. De mooiste plekjes bezoeken en alle tijd krijgen om daar foto’s te maken.

Het begon al spannend. In Juli 2021 was de vulkaan Fagradalsfjall al een tijdje actief. Wanneer je met het vliegtuig bij IJsland aankomt, kun je de vulkaan zien liggen. Net toen wij er langs vlogen was er geen gloeiende lava te zien helaas.

Onderweg naar het hotel maakten wij meteen al een fotostop. Het werd een kennismaking met een van de vele watervallen die IJsland rijk is, de Laxfoss. Foss betekend waterval in het ijslands en lax zul je misschien wel herkennen van de gravelax: zalm dus. Bij onze aankomst waren er dan ook zalmvissers aanwezig die met verbazing keken naar de invasie van fotografen (14 stuks maar liefst).

Het was ook onze eerste kennismaking met de grote hoeveelheden lupines die op IJsland groeien en, iets minder fijn, de hoeveelheid vliegen die er op sommige plekken kunnen zijn. Ze steken gelukkig niet, maar aangenaam is anders.

Helaas bleek de plek privé-eigendom te zijn dat verhuurt werd aan zalmvissers. We werden na een korte tijd dan ook gevraagd weer te vertrekken. Op naar het hotel dan maar om de boel even uit te pakken en te ontspannen.

Ook achter het hotel was een watervalletje, heel klein, maar als Hollander toch al heel wat meer dan wij gewend zijn.

En natuurlijk kan een foto van een huisje bedekt met gras niet ontbreken, zeker niet als hij achter het hotel staat.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *