IJsland, Hvérir

Deze dag stond er weer veel op het programma. Zo gingen we onder andere naar Hvérir, een gebied met kokende modderpoelen en zwavelbronnen. Veel muggen, als je pech had met de wind stond je in rare luchtjes, maar o, wat was het mooi. De weg waar we net overheen waren gereden was zelfs mooi in dit bijna buitenaardse landschap.

Het thermische gebied is niet heel groot maar er is zoveel te zien dat je er, zeker als fotograaf, uren rond kunt kijken en wandelen. Vooral de prachtige kleuren vond ik geweldig. Het geel, oker, oranje en hier en daar wat groen was overal om je heen.

Tussen al die kleurenpracht lagen pruttelende modderpoelen en zag je her en der stoom uit de grond komen.

Vooral de kleuren in dit gebied vind ik prachtig. Ik vroeg mij bij het zien van de kleuren, het stoom en de kokende modder af hoe dit ervaren is door de eerste bewoners van IJsland. Wat zullen zij gedacht hebben toen ze deze vreemde plek voor het eerst zagen?

Verderop langs de weg lag nog een krater. Al een tijd lang niet meer actief en nu gevuld met water waardoor er een meer ontstaan is van zo’n 320 meter in doorsnee. Het water zelf heeft een onwerkelijke blauwe kleur dat mooi contrasteert met het oranje bruin van de vulkaan zelf.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “IJsland, Hvérir”

  1. Margo avatar
    Margo

    Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *