Nestkastje

De afgelopen weken hebben de pimpelmezen mij aardig in spanning gehouden. Zouden ze dit jaar kiezen voor mijn nestkastje met camera? Ik was vergeten om het oude nest er uit te halen en omdat ik zag dat de meesjes af en toe naar binnen wipten durfde ik dat ook niet meer te doen. Bang om ze juist daardoor weg te jagen.
Uiteindelijk hebben ze zelf het oude nest weggehaald. Daarna bleken ze de nestkast van de buurman toch ook wel heel interessant te vinden. Ook daar werd het oude nest verwijderd door het stel.
Maar vandaag lijkt het er op dat ze toch een keuze hebben gemaakt. Ze zijn als gekken bezig het nest te vullen met nestmateriaal. Helaas is sinds een paar jaar het beeld paars geworden, maar ach, ik weet wat de echte kleuren zijn.


Omdat ze soms wel heel snel terug waren met materiaal ben ik vanuit de keuken gaan kijken waar ze naar toe vlogen: dat bleek de stam van de sering in mijn tuin te zijn. Die wordt aardig kaal geplukt door ze.


Tussendoor zag manlief nog even kans om te laten zien dat hij goed in staat was voedsel te vinden, al leek mevrouw daar niet erg van gediend. Eenmaal wegvliegend met de buit leek ze toch wel spijt te krijgen.

De komende tijd blijft het nog even spannend. Blijven ze bij hun keuze? Of verhuizen ze toch nog naar het andere nestkastje. Pas als het eerste eitje gelegd is weet ik het zeker.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *