Een eerste keer

Afgelopen zomer had ik een weekendje fotograferen geboekt. Niet ver van hier, gewoon lekker in Drenthe. Na kennismaking met de groep ging het eerste uitstapje naar het Dwingelderveld. Het duurde nog even voor de zon onder zou gaan, alle tijd dus om ons op andere onderwerpen te richten. Dat werden libellen, daar vlogen er genoeg van rond.

Ze zaten een eindje van het pad af in het riet, te ver dus voor de macrolens. Maar gelukkig had ik ook een telelens bij me. En zo gebeurde het dat ik voor de eerste keer (zover ik mij kan heugen) met een telelens libellen ging fotograferen.

Het was ontzettend leuk om te doen. Door de dunne begroeiing, het water op de achtergrond en met wat overbelichting, kregen de foto’s een heel andere sfeer dan wanneer ik ze van dichtbij met een macro zou hebben genomen.

Even verderop verzamelden waterjuffers zich bij wat stengels die boven het water uit staken. Weer een foto die ik echt niet kon maken met de macrolens.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *