Het schip in

Vorig jaar had ik een dagtrip geboekt op een schip dat op de Noordzee ging rondvaren. Het doel deze dag was het fotograferen van vogels. En om er voor te zorgen dat de vogels ook inderdaad rondom de boot zouden vliegen werd er een flinke hoeveelheid slachtafval van vissen meegenomen. De hele dag lang stonden we met een 30-tal fotografen op het dek te fotograferen.

Een heel vreemde ervaring. Als ik al vanaf een boot vogels fotografeer is dat op een veerboot naar een van de eilanden. Meestal staan er dan wat mensen om mij heen die met een mobieltje aan de slag gaan. Maar hier waren de camera’s en lenzen groot, heel groot soms.

Natuurlijk hoopten we naast de talloze meeuwen ook wat bijzondere vogels te zien, maar helaas, op een eenzame Jan van Gent en een verdwaalde stormvogel die al weer weg was voor iedereen hem kon zien was er niets te zien. Het weer werkte ook niet echt mee. Grijs en grauw met af en toe wat regen.

En toch heb ik mij kostelijk vermaakt. De ochtend begon goed met een mooie zachte zonsopgang.

Toen eenmaal werd begonnen met het voeren werd het een waar gekkenhuis van meeuwen die zich naar beneden stortten. Door met meervoudige belichting te werken maakte ik de chaos nog een stukje groter.

Wanneer de ene vogel een stukje vis had weten te bemachtigen probeerde een ander die weer van hem af te pakken. Soms op het water maar vaak ook in de lucht.

Zo af en toe was het rustiger. Je zag dan meeuwen op het water landen waar ze even bleven ronddobberen om even later weer op te stijgen en weg te vliegen. En net op dat ene moment van opstijgen leken het net balletdansers.

Deze dag ben ik ook veel bezig geweest met meervoudige belichting. Soms een viertal foto’s die in de camera samengevoegd worden tot 1 beeld, soms wel 9 stuks. Het is dan altijd weer een verrassing wat er uit komt.

En soms ontstaat er wel een heel erg vreemd beeld

Ondanks het weer en de weinige afwisseling in vogelsoorten toch een prima dag wat mij betreft.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *