Lofoten, dag 1

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met Fotografie-reizen een fotoreis naar de Lofoten heb gemaakt. Het werd dus de hoogste tijd om met de foto’s die ik daar maakte aan de slag te gaan.

We kwamen in het donker aan en konden onderweg dus niet veel van de omgeving zien. De volgende ochtend konden we dus pas voor het eerst zien hoe mooi en vooral wit het landschap was.

Na het ontbijt was onze eerste stop een van de vele stokvis kathedralen, deze was op het eiland Svinøya.

Onderweg naar het strand van Gimsøy stopten we af en toe om foto’s te kunnen maken, bijvoorbeeld van de Gimsøystraumen brug.

Het toetje van de dag was toch echt het strand. Tegen de tijd dat wij daar aankwamen was de zon bijna onder. Met het prachtige licht en de maan was het een magisch landschap.

Bij het strand staat ook nog een wit kerkje, behorend bij het dorpje Kabelvåg. Een van de meest gefotografeerde kerkjes op de Lofoten denk ik zo.

Nog een laatste foto van het prachtige licht en landschap vanaf het strand.

Vanwege de invallende duisternis moesten we helaas stoppen met fotograferen. We moesten ook nog door naar onze nieuwe overnachtingsplek.

Nadat we ons eenmaal hadden geïnstalleerd in de huisjes en wat gegeten hadden in het restaurant op het terrein, nog even aan het fotograferen geweest. De maan stond nog steeds hoog en scheen prachtig over de baai. Dik ingepakt was de kou nog best te harden.

In het fotoalbum Lofoten kun je de andere foto’s van deze dag en reis bekijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *