Cyclaam

Jaren geleden heb ik kleine cyclamen onder de jasmijn gepland. En ieder jaar weer geniet ik vanaf december van de kleine roze bloempjes. Sinds twee jaar groeit er ook eentje vanonder de grote bloempot naast mijn voordeur.

Vreemd, want de plant heeft geen zaadjes die door de wind verspreid worden. Na wat zoeken op internet kwam ik er achter dat de zaadjes verspreid worden door mieren. Die nemen ze mee naar hun nest maar verliezen er af en toe ook eentje. Grappig te bedenken dat ik nu geniet van een mooi plantje naast mijn voordeur door het noeste werk van een mier.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *