Mistig

Gistermorgen even heerlijk gewandeld in het bos bij Heerde. Het zonnetje was net doorgebroken en er hing nog een lichte nevel. Niet genoeg voor zonneharpen helaas, maar ach, het was gewoon heerlijk wandelen.

Ik had een helios-lensje bij mij waar ik deze ochtend mooi even mee kon oefenen. Het lensje staat bekend om de lichtbollen die hij kan maken op de achtergrond. Het was wel even zoeken naar wanneer er inderdaad lichtbollen ontstaan. Ik had gelezen dat dit vooral gebeurde met een onderwerp op de voorgrond en waterdruppels op de achtergrond.

Bij dit beukennootje zag ik geen lichtbollen op de achtergrond, wel vond ik de verzachting van de takken op de achtergrond mooi.

Ook bij het beukenblad zag ik geen bolletjes verschijnen, nog niet genoeg druppels met zonlicht op de achtergrond denk ik.

Verderop zag ik ijshaar op wat oude beukentakken. De druppels die aan de takken in de achtergrond hingen zorgden hier wel voor mooie bollen.

Na het oefenen met de helioslens nog even verder gewandeld en genoten van het mooie weer. In de zomer ben ik geen zon-liefhebber, maar in alle overige seizoenen is het heerlijk, vooral als het verder een koude dag is. Dit zonnetje was na dagenlang grijs weer heerlijk. Een goede reden om nog even door te wandelen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *