Tussen het riet

Vanmorgen ben ik naar de Mandemakershut geweest. Een prachtige vogelkijkhut in de Mandjeswaard. De eerste keer dat ik daar kwam zag ik zowel de roerdomp als de purperreiger voorbij komen vliegen. Dit keer was de wandeling door het riet naar de kijkhut toe een feestje op zich.

Overal om mij heen hoorde ik het vreemde geluid van de snor. Ze bleven echter diep in het riet zitten en lieten zich niet zien.

De rietzangers waren ook in grote getale aanwezig. Telkens weer begon er wel ergens eentje een prachtig lied te zingen. Gelukkig zaten deze vogeltjes wat hoger in het riet en kon ik ze fotograferen, al viel dat nog niet mee met al die stengels in de weg.

En als toetje ook nog een blauwborst. Deze zong niet maar ging er wel even mooi voor zitten. Dat gaf mij de tijd om eens te spelen met de belichting.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *