Lake Nakuru, van alles

Er was heel wat te zien rondom het Nakuru-meer. Op het meer zelf zaten grote groepen flamingo’s en pelikanen.

Maar dat we onze eerste leeuwen zagen was toch wel heel bijzonder. Die nacht hadden ze een zebra weten te verschalken. Nu de leeuwen hun buiken rond hadden gegeten, bleven de zebra’s in de buurt maar op hun hoede.

Om het karkas niet kwijt te raken aan hyena’s en gieren bleven ze in de buurt van het karkas. Doordat het karkas op een plek zonder schaduw lag was het bewaken ervan een warme taak voor de leeuwen.

Het was verboden om uit de jeep te gaan. Wanneer je de leeuwen daar ziet liggen heb je ook totaal geen behoefte om even de benen te strekken. Maar toen een paar leeuwen wat schaduw probeerden te vinden in het hoge gras waren ze ineens onzichtbaar geworden. Pas toen beseften we echt hoe gevaarlijk het kan zijn om in een ogenschijnlijk leeuwenvrij stuk grasland even de jeep uit te gaan. Op onderstaande foto was 1 van de leeuwen gaan zitten, de tweede is nauwelijks te zien.

Terwijl wij de leeuwen bewonderden besloten 2 van de witte neushoorns die even verderop stonden om te gaan paren. Nog nooit eerder zo iets gezien. De leerlingen in een schoolbus die voorbij kwam blijkbaar ook niet, die hadden er de grootste lol om.

Het harde licht van die dag gaf mij ook de gelegenheid om eens te oefenen met low key fotografie. Het licht stond daarvoor precies goed op deze impala.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *