Kenia, Masai Mara

Deze ochtend waren we vroeg op zodat we de hele dag konden genieten van al het moois in de Masai Mara. Het eerste wat we zagen waren luchtballonnen. Grote gevaarten die laag boven de Masai Mara vlogen. Dat zouden wij ook gaan doen, maar eerst nog deze dag met al het moois wat het land te bieden had.

De jonge mannetjes van de lierantilopes (ook wel topi genoemd), waren elkaar aan het uitdagen. Nu nog een spel maar later in hun leven gaat dit zeer serieus worden.

Bij de thompsongazelles ging het er een stuk rustiger aan toe, zeker bij dit groepje. Her en der zagen we ook bij deze gazelles de jonge mannetjes druk aan het stoeien.

Een eind verderop zagen we een opstopping van jeeps staan. Dat betekend dat er iets bijzonders te zien is, in dit geval waren het leeuwen. Het is een raar gezicht, een paartje leeuwen in het gras met een stuk of tien jeeps er omheen. De leeuwen zelf leken zich er weinig van aan te trekken, die vonden met deze warmte de schaduw van de jeeps wel prima geloof ik.

Zo af en toe stond het vrouwtje op om een ander plekje te zoeken, het mannetje ging er dan direct achter aan. Er volgde dan een korte paring (niet gezien door de vele jeeps) en vervolgens ploften ze weer neer om uit te rusten.

Verder rijdend kwamen we een groepje maraboes en gieren tegen. Ze waren niet goed te zien door het hoge gras, en dat terwijl het zulke grote vogels zijn. Even later vlogen ze op en konden we goed zien hoe groot ze wel niet waren.

De Masai Mara lijkt met zijn oppervlakte van 1510 km² een eindeloze vlakte van geel gras. En overal waar je keek zag je wel dieren lopen, prachtig afstekend tegen het gras.

Sommige van de dieren vielen wat minder op zo tussen het gras, zoals deze impala.

Wanneer er even een wolkje voor de zon dreef kreeg de gele vlakte iets meer afwisseling in kleur. Vooral de waterbokken die we net op dat moment zagen staken zo prachtig af tegen de achtergrond.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *