Masai Mara, de trek

Een van de rivieren die door de Masai Mara loopt is de Mara. Hoe dichter we bij de rivier kwamen hoe meer gnoes en zebra’s we zagen.

Wanneer de zebra’s dicht bij elkaar staan is goed te zien waarvoor de strepen op hun vacht voor dienen. Ze maken het knap lastig om een individueel dier te onderscheiden. En dat is wel zo handig met al die leeuwen in de omgeving.

Dichter bij de rivier zagen we steeds meer gnoes. Indrukwekkend grote aantallen leken wat doelloos over de vlakte heen en weer te lopen.

Zo nu en dan trok een deel van de gnoes naar de rivier. In eerste instantie leken ze alleen maar van het water te drinken.

Maar uiteindelijk nam een van de gnoes een besluit en begon met het oversteken van de rivier. De anderen volgden direct en in een lange slinger plonsden ze door het water en klommen daarna de steile oever op.

Ook de zebra’s waagden zich aan de oversteek.

Zo’n oversteek is niet geheel zonder gevaar. Er kunnen krokodillen zijn of ze kunnen bij de afdaling een poot breken en daardoor de oversteek niet afmaken. In die gevallen zijn er genoeg opruimers aanwezig om de restanten op te ruimen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *