Nevelen

Voor vanmorgen werd er mist voorspeld, en met de heide in bloei leek het mij een goed moment om naar een heideveld in de buurt te gaan. Dat kon mooi even voor ik naar het werk ging.

Dicht bij de IJssel waren inderdaad nevels boven de weilanden te zien. Maar eenmaal dichter bij de Veluwe leken de nevelen verdwenen te zijn. Dan maar omkeren en naar het werk gaan? Ik besloot toch maar door te rijden, een ochtendwandeling kon immers nooit kwaad.

Eenmaal bij de schaapskooi van Heerde was er een dun sliertje nevel te zien bij het bos. Jammer, dan toch maar gewoon wandelen. Maar nog geen vijf minuten later leken er steeds meer nevels uit het bos te komen.

Het duurde nog wel even voor de zon de heide en de nevel kon bereiken. Het heideveld wordt omgeven door dichte bossen. Maar de lucht kleurde steeds mooier en de nevelen kropen verder.

Uiteindelijk piepte de zon dan toch nog over de bomen heen, dat korte moment van zonlicht dat de nevel raakt voordat de nevelen oplossen is altijd weer magisch.

Helaas verdween de zon daarna direct weer achter de wolken en het zag er niet naar uit dat de wolken snel verdwenen. Tijd dus om naar huis te gaan en te gaan werken. Maar na wat voor een start van de dag!

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *