Masai Mara, de lucht in

Onze tweede dag op de Masai Mara begon wel heel bijzonder: voor zonsopkomst stonden we bij een grote luchtballon waarmee we boven de Masai Mara zouden gaan vliegen. Het was de bedoeling om o.a. de zonsopgang vanuit de ballon te zien, maar door de laaghangende bewolking ging dat niet lukken.

Maar niet getreurd, het was hoe dan ook genieten toen we eenmaal de lucht in gingen. En niet veel later kwam de zon alsnog achter de wolken vandaan.

Langzaam aan kroop de zon hoger en werd er steeds meer zichtbaar van de Masai Mara.

Onder ons zagen we verschillende dieren, zoals bijvoorbeeld deze olifant. We vlogen op dat moment iets lager, iets waar de olifant duidelijk niet echt van gecharmeerd was.

Deze giraf leek net wakker te zijn en ietwat verbaasd door het grote ding dat boven hem hing.

Andere giraffes waren al aan het grazen en trokken zich weinig aan van de ballon met een mand er onder waaruit allerlei mensen en lenzen naar beneden keken.

Wat ook mooi te zien was van bovenaf waren de talloze wegen die de Masai Mara doorkruisen. Bij wegen moet je niet denken aan asfalt of iets dergelijks. Hier zijn de wegen aangestampte zandwegen.

We vlogen ook een keer dichter bij de grond. Daardoor konden we ook de schaduw van de ballon goed zien. Deze elandantilope stond precies op de juiste plek.

Deze elandantilopes hadden ons ook in de gaten toen we over vlogen.

Door de wolken die hier en daar hingen werd de grond afwisselend belicht, prachtig om te zien.

Wanneer je zelf hoog in de lucht bent, kun je voor de verandering eens ‘neerkijken’ op vliegende vogels, zoals bijvoorbeeld deze bateleur.

Het was een heerlijke ochtend die afgesloten werd met een champagne ontbijt op de Masai Mara.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *