Masai Mara, na het ontbijt

De ballonvaart van deze ochtend werd afgesloten met een champagne ontbijt, midden in de Masai Mara. Daarna was het weer tijd voor een safari, de dieren weer bewonderen vanaf de begane grond. Zo zagen we bovenstaande vorkstaartscharrelaar boven op een struikje zitten. Wat een prachtige vogel toch met al die kleuren.

De vorkstaartscharrelaar was zeker niet de enige vogel die we zagen deze dag. Zo zagen we heel wat klapeksters. Elk op een hoog punt zodat ze goed zicht hadden op hun territorium.

Een soort die we veel minder zagen was de bijeneter. Jammer, want ook dit zijn prachtige beestjes. Gelukkig zagen we dit stel dwergbijeneters op een tak bij een rivierbedding zitten.

De bijeneters vertrokken al snel. Toen ik even later terug liep naar de rivierbedding om te kijken of ze weer teruggekomen waren zag ik deze kleine vogeltjes zitten. De Nederlandse naam is Sint-Helenafazantjes. Een maffe naam voor deze kleine vinkjes

Dan was er ook nog een kievit. Niet zoals wij die kennen maar eentje met eigenaardige lellen langs zijn snavel. Het is dan ook de lelkievit.

En dan natuurlijk de vogels waarvan iedereen de naam wel weet: struisvogels.

Deze struisvogel was er niet zo van gediend dat een andere te dichtbij kwam. Door luid te roepen en met de vleugels te slaan werd dat duidelijk gemaakt. De ander kon dat zo te zien niet zo waarderen.

Natuurlijk zagen we ook heel wat zoogdieren, zoals olifanten. Ook dit keer kon ik het niet laten om wat te spelen met high key en zwart wit.

Of alleen met wat high key. Door de weinige kleuren (alleen het grijs van de olifant en het licht geel van het gras) was de high key bijna een sepia foto geworden.

We hebben een tijdje bij een groepje olifanten gestaan dat langzaam voorbij trok. Waar ze liepen was de grond erg ongelijk. Dit jong had dan ook de grootste moeite om een bult op te klimmen.

Gelukkig wachtte moeders geduldig op haar kind zodat het even later wat kon drinken.

Een andere olifant besloot een stofbad te nemen. Niet door zich in het stof te wentelen maar door het stof over zichzelf uit te strooien. Er zaten soms best grote klonten aarde tussen het stof.

Verder rijdend zagen we ook nog een leeuw liggen in het beetje schaduw dat hij kon vinden. Onvoorstelbaar dat hij kon slapen met al die vliegen op zijn neus.

Een gier die in de buurt zat te wachten hield het voor gezien. Het was duidelijk dat deze leeuw de komende uren niet op jacht zou gaan.

De zadeljakhals was zo vriendelijk om even te blijven staan voor een foto.

Het wrattenzwijn kwam ook nog voorbij gerend. Deze zwijnen hebben altijd hun staart recht omhoog staan wanneer ze rennen.

We hadden ook nog het geluk om cheeta’s te zien. Ze waren aan de wandel dus hadden we de jeep iets verder neergezet in de hoop dat ze langs zouden lopen. Helaas besloten ze in het hoge gras te gaan liggen voor ze bij de jeep waren. Gelukkig gingen ze af en toe even zitten waardoor we ze toch nog konden zien.

Later zagen we (waarschijnlijk 1 van deze twee) nog een cheeta op een kleine heuvel liggen, zo kon hij/zij mooi uitkijken over zijn jachtgebied.

Een ballonvaart en heel wat dieren kunnen bewonderen, het was weer een prachtige dag.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *