Ontmoeting

Het leuke van de foto’s bewerken van de fotografie reis naar Kenia en Tanzania is dat je ontmoetingen weer herbeleefd. Zo ook toen ik de map van 28 Juli opende. De eerste foto’s die ik daar zag waren die van de leeuwen die op hun gemakje een beetje rondhingen aan de kant van de weg.

Aan de ronde buikjes te zien hadden ze afgelopen nacht flink gegeten. Zich niets van ons aantrekkend zaten sommigen gewoon wat om zich heen te kijken, anderen waren een beetje aan het stoeien met elkaar.

De leeuwen waren allemaal vrij jong, waarschijnlijk niet ouder dan 3 jaar. Ons werd verteld dat je dat kon zien aan de manen van de mannetjes. Die beginnen pas in het derde levensjaar te groeien.

Het was heerlijk om portretten van de leeuwen te maken. Dat kon ook goed omdat de leeuwen zo rustig op 1 plek bleven rondhangen. Op een gegeven ogenblik zat er eentje zelfs zo dichtbij dat ik mij afvroeg of het wel veilig was om mijn lens uit het raam te steken.

Bij een gelegenheid zoals deze, waarbij veel fotogenieke dieren voor je zitten, probeer je zo veel mogelijk foto’s te maken van wat er allemaal voor je afspeelt. Lang nadenken over de opname die je net gemaakt hebt is er dan niet, er moet al snel weer een foto gemaakt worden. Het moment kan namelijk zomaar weer voorbij zijn. Het was mij bij het maken van onderstaande foto niet opgevallen dat deze leeuw wel een heel grappige blik had.

Een seconde later leek ze de geur op te snuiven van waar ze net naar stond te kijken.

Het duurde niet lang voor de groep besloot om verder te trekken. Wat een prachtige ontmoeting was dit.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Ontmoeting”

  1. […] de ontmoeting met de leeuwen onderweg naar de Serengeti, kon onze dag al niet meer stuk. Alles wat we daar nog zagen waren extra […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *