Verschillend

Een van de leuke dingen van fotografie is dat je op de zelfde plek verschillende soorten foto’s kunt maken. Onderweg naar een winkel voor fotoapparatuur heb ik een tussenstop gemaakt bij een kunstproject van Paul de Kort in het Zwarte meer. Daar wilde ik een foto maken met een lange sluitertijd, iets wat ik al een tijdje niet gedaan heb. Bovenstaande foto is gemaakt met een sluitertijd van 30 seconden. Omdat de lucht lichter was dan de voorgrond en ik te lui was om een grijsverloop filter mee te nemen, heb ik mijn hand gebruikt als filter. Gewoon je hand vlak voor de lens heen en weer bewegen waarbij je wel af en toe het hele beeld door laat. Je moet dan wel oppassen dat je de lens niet aanraakt.

Daarna ben ik nog met langere sluitertijden wezen spelen, tot wel 4 minuten lang. Gelukkig had ik ook de Canon R7 met een 100-500mm lens bij me. Tijdens het wachten op de foto kon ik dan mooi even spelen met de vogels op de boomstammen in het water. Rechts boven in bovenstaande foto zie je zo een boomstam drijven. Dit keer geen lange sluitertijd maar high key.

De boomstam werd voornamelijk door de vogels gebruikt om op te slapen of om zichzelf even op te poetsen. Prachtig om al die soorten zo bij elkaar te zien.

Deze aalscholver had een boomstam voor zichzelf, lekker rustig zo moet hij gedacht hebben.

Zo zie je maar, onder dezelfde omstandigheden kun je heel verschillende foto’s maken terwijl je gewoon op je plek blijft staan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *