Langs de rand

Gistermorgen hing er een beetje mist over de velden. Omdat vandaag, net als gisteren, gewerkt moest worden aan het schuren en schilderen van de voordeur en deurkozijn er maar even vroeg op uit. Bij de vogelhut in de Vreugderijkerwaard eerst maar eens gekeken naar de vogels maar daar was het aardig stil. Toen maar door gefietst naar een stukje land dat vol staat met gras en bloemen. Eenmaal daar was het wel goed uitkijken. Ten eerste of de koeien hier niet liepen (die zijn altijd geïnteresseerd in mijn fiets) maar ook voor de flappen die ze overal achterlaten.

Langs het veld loopt een soort van droge greppel. Door daar doorheen te lopen is je hoofd ongeveer op grondhoogte waardoor je ook alle plantjes en eventuele diertjes op ooghoogte ziet. En zo vroeg in de morgen heb je op die plek tegenlicht, mijn favoriet soort licht bij fotografie. Als eerste vielen mij de langpootmuggen op die her en der aan het gras hingen te drogen.

Nu de meeste bloemen toch iets van hun frisheid beginnen te verliezen vallen juist de akkerdistels door hun kleur op, zelfs in het vroege ochtendzonnetje.

De paardenstaart heeft geen bloemen maar weet dan weer op te vallen door dauwdruppels prachtig vast te houden. In mijn moestuin hoef ik ze niet maar zo in het veld met druppels vind ik ze altijd prachtig.

Langzamerhand klimt de zon hoger en wordt het voor mij ook tijd om naar huis te gaan om met mijn schilderklus verder te gaan. Nog even de wilde peen op de foto. De wilde peen lijkt zich uit te rekken naar het licht dat boven de richel uit te zien is. Een zonnestraal piept net tussen het hoge gras door en weet de bloem te bereiken.

En dan is er ook nog een spinnenweb dat vol hele kleine druppeltjes hangt. Nog snel even een foto. Ik werd verrast door alle kleine bolletjes die verschenen door het kleine diafragma dat ik gebruikte. Dat smaakte naar meer. Ik hoopte op een nieuwe kans op zondagmorgen maar helaas, vandaag begon de dag met regen. Dat wordt hopen op een volgende mistige ochtend die samenvalt met een vrije of thuiswerk-dag.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *