Verkennen

Wat camera’s tegenwoordig al niet kunnen. Ik zag op internet dat de Canon R7 een fotostack kon maken. Nu kunnen de meeste camera’s dat tegenwoordig wel. De camera maakt dan meerdere opnames waarbij steeds op een ander stukje wordt scherpgesteld. Met bijvoorbeeld Photoshop kun je er dan 1 beeld van maken waarbij alles van voor tot achter scherp is. De R7 maakt er zelf 1 beeld van, er is dus geen extra stap meer nodig.

Dat wilde ik ook wel eens uitproberen, eens even verkennen hoe dat dan werkt. Natuurlijk stond ik weer in het veld zonder statief, dan maar uit de hand 10 foto’s van een onderwerp maken en kijken of de camera daar wat mee kon. En zowaar, er kwam een heel redelijk beeld uit. Ik vind het echt onvoorstelbaar, want bij het maken van 10 foto’s uit de hand, lukt het je nooit de camera goed stil te houden. En toch komt er een goede samenvoeging van foto’s uit. Het wordt dan wel een jpg en geen raw, maar als de foto goed belicht is, is dat geen probleem.

Dit smaakt naar meer, ik ga daar toch eens verder mee oefenen, maar dan met een statief.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *