Lichtende paddenstoelen

Er zijn paddenstoelen die in het donker licht geven. Ik heb ze zelf nog nooit gezien (al zou ik dat wel graag willen), dit logje gaat dus niet over die bijzondere paddenstoelen. Ik ben gistermorgen in het waterloopbos bezig geweest met paddenstoelen en lampjes om sprookjesachtige beelden te maken van paddenstoelen. Zo heb ik bijvoorbeeld onderstaande opname gemaakt.

Normaal gesproken maak je eerst een foto van de paddenstoel zonder lampje. Vervolgens gebruik je een sterke zaklamp of de lamp van je telefoon om door de hoed heen te schijnen. De hoed van deze paddenstoel bleek echter te dik om met een lampje doorheen te schijnen. Dan maar de paddenstoel van onderen aanlichten met het zaklampje, daarmee kwam ik aardig in de buurt van een lichtgevende paddenstoel.

De batterijen van het zaklampje dat ik had meegenomen bleken niet helemaal vol te zijn, ook bij andere paddenstoelen bleek het moeilijk om door de hoed heen te schijnen. Alleen bij de porseleinzwam wou het wel lukken.

Het lampje in mijn telefoon bleek een stuk sterker dan die van het zaklampje. Zo kon ik gelukkig toch nog oefenen met het fotograferen van oplichtende paddenstoelen.

Het op deze manier bezig zijn met het fotograferen van paddenstoelen was erg leuk. Als eerste natuurlijk de wandeling door het bos waarbij je geschikte paddenstoelen probeert te vinden. Vervolgens met je hoofd alleen maar bezig zijn met het beeld zelf dat je probeert te creëren.

Eenmaal weer thuis begin je met de nabewerking. Doordat je meerdere opnames maakt en deze vervolgens combineert is het wel bewerkelijker dan een gewone foto maar het is ontzettend leuk om het beeld met elke handeling te zien ontstaan.

Ik ben hier nog niet vaak mee aan de slag geweest, maar nu we aan de vooravond van het paddenstoelseizoen staan denk ik dat ik hier nog menig uurtje heerlijk mee bezig kan zijn.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *