Amboseli, nog even

De laatste dag alweer van deze vakantie. Omdat we de nacht in een ander hotel moesten doorbrengen dan gepland, kregen we als goedmaker een ontbijt aangeboden in een prachtig resort midden in Amboseli. Wat we niet wisten was dat rondom de tijd van het ontbijt elke dag een groep olifanten langs de (afgeschermde) tuin kwam lopen. Indrukwekkend om deze dieren vanuit de verte aan te zien komen om dan op enige afstand langs het hek verder te lopen.

Voor het maken van de foto’s ben ik op de grond gaan liggen. Zo had ik weer eens een ander perspectief dan vanuit een jeep.

Na het ontbijt konden we nog een paar uurtjes rondrijden voordat we terug moesten richting Nairobi om rond middernacht het vliegtuig te nemen.

Het eerste wat we zagen was een dode boom vol vogeltjes. Blijkbaar hadden deze net met zijn allen een bad genomen want ze waren allemaal druk met het poetsen van hun verenpak.

Verderop langs het water stond een grote zilverreiger. Wat een prachtig dier is dat toch. Hier in Nederland kan ik ze nooit van zo dichtbij bewonderen.

Maar ook de pelikaan mocht er wezen. Die liet zich zo zien dat we heb van zijn beste kant konden fotograferen (denk ik)

Vlak langs onze auto zagen we deze lelieloper langs komen. Echt bijzonder dat het beestje met deze lange tenen gewoon weet rond te stappen.

Ook hier zagen we flamingo’s. Niet de grote hoeveelheden die we eerder zagen maar hier en daar een plukje. Ik vroeg mij af waar ze die ene lange poot toch laten maar nu ik de foto zo bekijk zie ik een deel van de opgevouwen poot onder de staart vandaan komen.

Ineens waren er een soort van plonzen te horen, en tot onze stomme verbazing zagen we gnoe’s door het water heen sjokken.

Maar niet alleen gnoe’s en pelikanen stonden in het water. Verderop stonden wat zebra’s met hun hoeven in het water. De gans weigerde uit het spiegelbeeld te stappen dus die ook maar op de foto gezet.

Zo zit je in het natte gedeelte van Amboseli en zo weer in het droge. Wat in het droge deel opviel waren de kleuren en de lijnen van het landschap.

Het werd tijd om Amboseli te verlaten. We hadden nog een rit voor de boeg voordat we konden dineren en naar het vliegveld moesten gaan. Als toegift zagen we nog een girafgazelle.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *