Paars

Deze herfst is zacht en nat, ideaal voor paddenstoelen, en die zijn er dan ook in grote getale. Zelfs in mijn tuin en op het terras onder de tuintafel zie ik paddenstoelen staan.

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik er op uitgegaan ben om paddenstoelen te fotograferen. Dit jaar had ik ineens het paddenstoel-virus te pakken: of te wel, ik fotografeer ineens veel paddenstoelen. Dit jaar zag ik op verschillende locaties het rodekoolzwammetje. Gek genoeg valt het ondanks zijn paarse kleur niet eens echt op tussen al het blad op de bosgrond. Misschien dat dat komt doordat het oranje en warm-bruin van het gevallen blad meer de aandacht trekken. Maar wanneer je ze eenmaal gezien hebt kijk je er niet meer omheen.

De zwammetjes zijn niet groot, om ze toch goed op de foto te krijgen moet de camera plat op de grond liggen. Op dat soort momenten ben ik erg blij met mijn uitklapschermpje.

Omdat ik de lensbaby sweet optic 35mm toch bij mij had ook daar maar eens een rodekoolzwammetje mee gefotografeerd.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *