Hortensia

Ik vind hortensia’s prachtige struiken voor in de tuin. Ze vullen een border mooi, de bloemen staan lang en in de herfst verkleuren de bloemschermen prachtig naar rood of een prachtig vergrijsde kleur. En als kers op de taart blijven alleen de nerven van de bloemen over wat voor macrofotografie een dankbaar onderwerp is. Bij de foto’s hier onder heb ik als lens de lensbaby gebruikt. Een lensje waar mee je handmatig moet scherpstellen en waar je zelf kunt bepalen waar het scherpe gedeelte komt te liggen. Alles er omheen vervaagt op verschillende manieren. Hoe de vervaging is, is afhankelijk van welk type lensbaby je gebruikt. Hier heb ik de sweet gebruikt.

Wanneer je bij het maken van de foto er voor zorgt dat een ander blaadje vlak voor de lens zit krijg je weer heel andere effecten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *