Kleintjes

Het zijn maar hele kleine beestjes, springstaartjes. De meeste mensen hebben ze nog nooit gezien en toch zijn ze overal te vinden waar wat rottend plantmateriaal ligt. Wanneer je er voor de eerste keer naar op zoek gaat zie je ze waarschijnlijk pas als ze wegspringen. Zo verging het mij in ieder geval toen ik ze eens ging zoeken.

Inmiddels weet ik ze beter te vinden, al moet ik daar dan wel een leesbril voor opzetten. Onlangs deed ik een workshop Springstaartjes fotograferen bij Judith Borremans. Voor mij ging het er vooral om te leren werken met de Laowa 25mm super macro lens. Een lens die tot 5x kan vergroten, iets wat zeker leuk is om te doen bij de springstaartjes die ongeveer 1,5mm groot zijn.

Thuis ben ik later ook weer bezig geweest met deze beestjes. Eerder vond ik ze alleen in de drinkbak van de egeltjes. Dit keer heb ik een hand blaadjes uit de border gepakt en deze in een glazen kom gedaan. Vrijwel direct zag ik ze rondkruipen op de wand van de kom, zo snel had ik ze nog nooit gevonden.

Op het aanrecht, voor het raam en onder de keukenverlichting ben ik aan de slag gegaan. Dit keer niet met de Laowa lens maar met de Canon 100mm macrolens. Even helemaal niets aan mijn hoofd, alleen de wondere wereld van springstaartjes. Hoe groot moet voor hen een simpel blaadje zijn.

In eerste instantie bleven de beestjes maar heen en weer lopen. Niet erg makkelijk om ze dan te fotograferen maar wel weer fijn omdat je ze dan steeds net even anders in beeld kunt brengen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *