Hoog water

Sinds een paar dagen staat het water in de Vreugderijkerwaard heel hoog. Eerste kerstdag kon ik nog tot aan het dammetje op het eiland lopen, een dag later maar tot het eind van deze brug. En vandaag was nog maar twee derde van de brug te bewandelen. Het water stroomt snel over en onder de brug door, een indrukwekkend gezicht en geluid.

De grote balen hooi die gisteren op het water dobberden waren nu door het hard stromende water deels onder de brug vast komen te zitten.

Wat verderop langs de dijk staan een paar mooie wilgen. Met laag water schuilen hier koeien voor de wind of zon. Nu staan ze tot aan hun kruin in het water.

Ik ben nog even doorgefietst, tot aan het veerpontje naar Zalk. Het pontje is zoals altijd al sinds oktober uit de vaart. Dat het nu vanuit Zalk totaal onbereikbaar is is dus niet zo erg. Wel mooi om te zien hoe er ineens een eilandje in de IJssel ontstaan is.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *