Guldenroede

Afgelopen vrijdag had ik tijd om even te wandelen in een besneeuwd landschap. Niet dat er erg veel sneeuw lag maar genoeg om even de winter te ervaren zoals een winter hoort te zijn. Naast mijn standaard 24-105mm lens had mijn macrolens en wat andere lensjes bij me, je weet immers maar nooit wat je tegen komt.

Na een tijdje gewandeld te hebben viel mijn oog op een groepje uitgebloeide guldenroedes. Het licht viel prachtig op de pluizige bolletjes. Een leuk onderwerp om eens mee te oefenen met de mogelijkheden van de macrolens en de andere lensjes. De RF 100mm macrolens heeft een zogeheten Spherical Aberration Control-ring. Een hele mond vol. Maar met deze ring kan ik spelen met de lichtbollen (bokeh) op de achtergrond in de foto.

Het is wel jammer dat in de exif-waarde van de foto niet staat aangegeven in welke stand de SA-ring stond. En ik vergeet steeds weer hoe ik de ring gebruikt heb. Komt vooral omdat het zo leuk is om te doen.

En dan ben ik ook nog bezig geweest met een lensbaby (sweet 35 met macroconverter) en een helioslensje. Beiden staan bekend om hun vervormingen, ook weer leuk spelen dus. Alleen staat in de exif waarde van de foto niet welke lens ik gebruikt heb. Geen idee dus welke foto met welke lens is gemaakt, maar vermaakt heb ik mij zeker.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *